MaplePrimes Suggestions

Have a problem with MaplePrimes? Want to suggest a possible improvement to the site? Please post it here.

Why hasn't mapleprimes yet been able to solve the spam problem.  There was never this long a problem with Mapleprimes 1, every morning I find spam for the last few weeks. 

Also the timing still has yet to be fixed.  After 1 hour the times for when a post was made goes back to 0 minutes ago.

 

 

Earlier this morning, we published an update to MaplePrimes that includes two new features as well as some significant efficiency improvements. Highlights of this update include:

Best Answer

Of all the feature requests that we receive, this has been the most popular, and we're excited to see how it is used! Simply, this new capability allows a member to select the 'best answer' from a list of many. This best answer, selected by clicking on a new trophy icon, will always always appear at the top of the list of answers.

Having your answer selected as 'best' will reward you with 7 reputation points, as well as make you eligible to receive one of two new badges to show off your question-answering prowess!

Tag Management

Improving how tags are managed within MaplePrimes has been another long time request from members, and we have made some significant improvements. The first thing that many will notice is that the interface for adding tags to a post or question is now easier to use and (hopefully) faster.

More importantly, however, are the new management features. For starters, only members with a reputation of at least 100 can add brand new tags. If your reputation is less than 100, you can only select from the extensive list of pre-existing keywords. In addition, members with a reputation of at least 50 can now manage tags for existing content by clicking on the new 'Manage Tags' button. It is our hope that this feature will help increase the value of tagging within MaplePrimes by optimizing the commonly-used keywords, and we encourage everyone to take advantage of this new capability!

Efficiency and Stability Improvements

You should notice significant speed increases across all pages within MaplePrimes. On average, page load times have sped up by a factor of 2x, and many times higher in some cases. In addition, interface changes and optimizations have dramatically reduced the file size of many pages, which will make them more responsive in general.

 

As always, thank you for making MaplePrimes the amazing community that it is! We are hopeful that you will enjoy these improvements, and we look forward to your comments and suggestions.

Looks like mapleprimes was just updated.  I'm finding links broken and pictures missing.

The search operation on both questions and posts doesn't work. I get the same set of results for both, and the same results regardless of the search term.

When I login and then create a question or post and click submit (or preview), I get a new request to login, and, after I do that login, the originally entered message body has been erased.

Dear Bryon and Will:

Please fix MaplePrimes so that the Replies to Answers to Questions appear in chronological order under their respective Answers. Currently they appear in a somewhat random and changing order when their are several Replies. This has been a problem since the last "upgrade" to MaplePrimes.

Another persistent problem since that upgrade is that about half of the time that someone tries to attach a file, the file does not actually attach, even though the editor gives every indication that it has attached, and a hyperlink even appears in the post.

People are starting to leave MaplePrimes because of these problems.

Thank you for your attention to these matters,
Carl Love

Dear friends. 

This is to alert you to a minor problem with your website. I use a variety of operating systems and browsers to access your site. With Firefox 22 and Firefox 26 and OpenSuse 12.2 when I click on a question with a lot of commentary like "Perl vs. Maple (MPF)" from a couple of days ago or "collect x/2-y/2 1/2" the question appears to load for a while but then an empty page appears, containing only the string "2014" and nothing else. Maybe you want to look into this.

Best regards,

Marko Riedel

 

There are still several bugs resulting from the MaplePrimes update last week which you may not be aware of.

  1. The list "All Recent Posts & Questions" is not in the correct order. It is ordered by the time of creation of the Post or Question. It should be ordered by the time of the most recent update to the thread. In other words, the top seven entries in "All Recent Post & Questions" should be the seven entries of "Active Conversations".
  2. Email notifications do not always contain a hyperlink to the relevant post. (I could send you some examples if you need.)
  3. In the list of Answers in a user's profile, the votes for the Answers are not shown for those Answers created after the update.
  4. There are no longer automatically generated titles for Replies for which the author fails to enter a title. This taken alone may be a good idea, but it contributes to bug (2) above. Also, it makes it impossible to send a "Contact Author" email relating to the Reply---when you click send on the email, it will be rejected, even if you tried to add a title.

Earlier this week, we updated MaplePrimes with some fairly extensive changes that improved site performance. While MaplePrimes behaved as expected for most, a few people experienced some problems logging in, and a few other issues were also reported. If you are a MaplePrimes member inconvenienced by these issues, I apologize and thank you for your patience, and also for reporting the problems. I've had some conversations with a few different members, and your help in describing and diagnosing the problems is very much appreciated.

We have been working hard to resolve these problems, and I'm happy to report that most have now been taken care of.

  • The log-in function now works as expected across all browsers. If you are still having problems, you can visit http://www.mapleprimes.com/logout.aspx to force a log-out and reset your browser cookies for MaplePrimes, which will also correct the problem going forward.

  • We have corrected the problem where links to uploaded files were resulting in 404 errors.

  • We have also corrected an issue where the ordering of posts in a user's profile page was done incorrectly.


There are a handful of smaller problems that we continue to work through, and if you notice any other issues, please continue to let us know, either by posting here on MaplePrimes, or by contacting me directly.

Bryon

The board is going to work now with FF for me after latest updates.

NB: I got some mails advicing to delete (old) cookies for Mapleprimes, but
as my browser is alsways completely cleared on close (or on demand) that can
not have been the reason.

It works at least, if I give up all security settings. Which I do not want,
so I sketch a way to use them.

Be aware that not all in a page comes from Mapleprimes. Some is from another
server maplesoft.com and thus considered as 3rd party. Same for some scripts
and CSS etc, which stem from Google, jquery (or else)

If using NoScript or some blockers or similar essentially one has to allow
ajax.googleapis.com, which was needed in the previous version as well (see
below). Dito code.jquery.com is needed (both are 3rd party to Mapleprimes).

It still may hang up at loading ajax-loader.gif, which is located on the
server mapleprimes.com - I do not know why. After allowing a request policy
from mapleprimes.com to ajax.googleapis.com it loads.

That allows to still block all the social media stuff (especially FB connect
is disabled)

And currently I do not see calls to 2o7, just Omniture is trying to work.

---

For the call to Google: it seems to be needed only for their jquery library,
ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/ and .../jquery/.

But the site calls the open source code.jquery.com/ui anyway. So why using
Google as well? Why not change and stay on code.jquery.com?

Calling to Google transmits my IP and browser header, it is like a fingerprint
and allows GG to identify me later on as Maple user. I dislike that very much.

Edited: edit works as well

After disabling all security addons the Ajax gif loads, then it shows an error and after that it jumps to a page displaying "2013", but that page actually does not have any content (use ctrl + u to see it).

And the I see, that the browser tries to load from maplesoft.112.2o7.net and hangs up in that transfer (have not checked the ports).

In reality I would forbid to load from 2o7, as I receject almost all trackers.

But looking at Adobe http://www.adobe.com/de/privacy/analytics.html or others http://www.makeuseof.com/tag/that-mysterious-2o7-net-tracking-cookie-all-you-need-to-know/ those are 3rd party cookies (Omniture ---> Adobe)

Every reasonable person aware of security and xss forbids dubious sources from other websites (and I am not happy that this sites call Ajax at Google)

And if that is the reason for the bad behaviour of the new sites it would be a good joke, really.

For me it only works with IE and all its security issues (and I have to use "preview" before posting is possible)

As of yesterday's updates to the MaplePrimes software, the ordering of the Answers in a User's Profile has been changed from reverse chronological to forward chronological. This sucks. If you have to change it, then at least make the ordering an option. I will note that the ordering of a User's Posts is still reverse chronological. It makes no sense for Posts to be in one order and Answers in another.

Also, I still cannot login on Firefox. I turned off all my add-ons, and it still doesn't work. It doesn't reject my credentials; rather it acts (for one screen) like it is logging me in as someone with a null name and 0 reputation.

When I edit someone else's material, it changes the author to me!!

In Internet Explorer, I need to update every page every time I view it. If I don't, I won't see the new material. 

I have not noticed any improvement in the amount of time it takes for updates to appear in the right column. It can still take a half hour from when the post/answer/reply was made.

I can post answers, but those are not shown

PS: would have done at other threads - but as alreyd said ...

PPS: how about testing? grrrrrrrrrr .......

Earlier today, we posted an update to MaplePrimes that introduces some improvements, and also addresses a few issues. The most significant & noticeable improvements are speed related, and the performance of virtually every function/page on MaplePrimes has been improved dramatically.  The average increase is approximately 2x, but some pages (for example, Recent Questions or Unanswered Questions) benefit from much greater increases!

Other issues/enhancements include:

  • There was a problem where MaplePrimes would occasionally send multiple notification messages when a single reply/comment/answer was added to a thread that you are subscribed to. This no longer occurs.

  • MaplePrimes has been added as a clickable option under 'products' when asking a question or creating a post, and MaplePrimes-related topics are now grouped together.

  • The lag between when a new thread is created and when it appears in the right-hand side bar (this lag was often multiple minutes) has been eliminated. 
     
  • We added a data-integrity restriction such that if an answer or a reply has been added to a message, that original message can no longer be deleted. Formerly, the original author was able to remove their post, and subsequently all related comments, at any time.

There were a variety of smaller issues corrected as well.

We hit a couple of small bumps in the road during the implementation of the update (for example, there was a temporary issue where replies or answers didn't work), but we believe these have been taken care of. If you encounter any additional issues, please let us know.

We hope that these enhancements and fixes continue to make MaplePrimes more enjoyable to use, and I'm looking forward to your feedback!

Bryon

I can't post any Replies or Answers. It acts like they are being posted, but they just disappear. I've tried both in IE and Firefox.

@Will 

Sorry for posting my appeal here but it is the only guarantee that it will be read by the Developer. I'd like to pay your attention that there is no possibility to copy and paste a piece of code directly from the Maple worksheet to the body of message in Mapleprimes. The copied piece of code from Maple is pasted into message box in Mapleprimes as an image! So every...

1 2 3 4 5 6 7 Last Page 3 of 27